„Fittségoktatás és egészségfejlesztés a gyakorlatban” címmel tartottunk workshopot

A teljes körű iskolai egészségfejlesztésnek minden iskolában meg kell valósulnia. Ebbe nemcsak a mindennapos testnevelés tartozik bele. Webináriumunkon olyan pedagógusoknak szóló, térítésmentesen hozzáférhető tananyagcsomagokat, oktatási segédanyagokat és óravázlatokat mutattunk be, amelyek keretében az egészségfejlesztési tartalmak tanórai keretek között, a NAT-hoz illeszthető módon jelennek meg olyan fontos területeket érintően, mint a mozgás és gerincvédelem, táplálkozás, egészséges környezet, társas kapcsolatok, digitális világ, káros szenvedélyek, egészségügyi szolgáltatások és egészséges jövőkép.

Az egyik Aktív Iskola intézményvezetője pedig azt mutatta be, hogy miként aktivizálódik a teljes tantestület, miként állítják a NETFIT® méréseket egy dedikált egészségnap keretein belül a fittségoktatás szolgálatába.

A workshopon a közel 300 résztvevő Dr. Csányi Tamás (Magyar Diáksport Szövetség és Magyar Testnevelési Egyetem), Vucskó Zsuzsanna (Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola) és Dr. Simich Rita (Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ) előadását hallgathatta meg.